La CUP alerta que augmentarà la bel·ligerància amb el Govern, a qui acusen de fer “neoautonomisme”

La portaveu de la CUP al Congrés, Mireia Vehí, critica el doble joc d'ERC a Madrid i a Catalunya i retreu a JxCat l'acord per ampliar l'aeroport del Prat

La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí
La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí

La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí

La portaveu de la CUP al Congrés dels Diputats, Mireia Vehí, ha advertit aquest divendres en una entrevista amb l’Agència Catalana de Notícies (ACN) que els cupaires no fan “un bon balanç” del que ha transcorregut de legislatura, i que augmentaran “la bel·ligerància” amb el Govern de la Generalitat si aquest segueix fent el que Vehí anomena “neoautonomisme passat de moda”. Els anticapitalistes consideren que l’Executiu encapçalat per Pere Aragonès “no està fent passes cap a la sobirania i l’autodeterminació”, i adverteixen que el fet d’haver arribat a un primer acord no garanteix el seu suport durant tota la legislatura.

Vehí ha manifestat que als cupaires els “preocupa molt aquest doble joc” d’ERC, qui consideren que actua de forma diferent a Catalunya i a Madrid. Vehí ha posat com a exemple que, al Parlament, els republicans estan a favor de llei de regulació dels interins al sector públic, mentre que al Congrés considera que hi ha hagut “un canvi de criteri”, perquè han facilitat que el Govern espanyol aprovi un decret “que va contra els interessos dels treballadors”. A parer seu, en l’àmbit estatal ERC participa en “una mena de comerç bipartidista” perquè “miren el PSOE a veure què en treuen”.

La CUP també ha criticat l’actitud de JxCat, que té “una retòrica molt independentista, sense gestos al govern espanyol ni al Congrés”, però després, ha criticat, pacten “per la porta del darrere i en ple agost” l’ampliació de l’aeroport de Barcelona amb la Moncloa. Per tot això, Vehí considera que tant ERC com Junts volen fer entrar Catalunya “en una màquina del temps i tornar als anys 90 i a principis del 2000”, un “neoautonomisme” que la portaveu dels cupaires al Congrés assegura que “és absurd” i està “passat de moda”.

Vehí ha advertit que estaran pendents de “la línia de la política pública i concreta del Govern” per decidir com actuen i si segueixen donant suport a l’Executiu. La CUP es fixarà en la negociació dels pressupostos estatals per veure si el Govern d’Aragonès compleix els acords pressupostaris a què es va comprometre amb els cupaires, i també en la taula de diàleg.

Respecte a això, Mireia Vehí ha recordat que l’acord al qual van arribar amb ERC diu que, si d’aquí a dos anys fracassa la taula de diàleg, hi haurà un nou embat de democràtic en forma de referèndum. “La CUP no atendrà les necessitats de la taula perquè pensa que no té sentit. La CUP vol que es voti i que el Govern posi a disposició tot el que tingui perquè es pugui votar”, ha afirmat amb contundència.

(Visited 117 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari