L’Ajuntament de Barcelona continuarà prohibint el lloguer d’habitacions turístiques per dies

El Consistori sí que permetrà llogar-les durant períodes superiors a 31 dies, per ús habitual o de llarga durada

Imatge d'una habitació en lloguer
Imatge d'una habitació en lloguer

Imatge d'una habitació en lloguer

L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat en un comunicat que mantindrà la prohibició de llogar habitacions turístiques per dies. La Generalitat va aprovar l’any passat un decret que permetia aquesta activitat, i va donar el termini d’un any -que acaba aquest divendres- als ajuntaments per treballar en la seva regulació. El Consistori, però, pretén mantenir la prohibició de llogar habitacions per períodes inferiors a 31 dies, i assegura que el decret permet que Barcelona pugui establir la seva pròpia regulació.

L’Ajuntament va aprovar el passat mes de gener l’actualització del Pla Especial Urbanístic d’Allotjaments Turístics (PEUAT), amb la qual es va prorrogar la suspensió de llicències i es van prohibir les llars compartides a la ciutat “per preservar la funció social de l’habitatge i evitar una saturació d’habitacions turístiques que provocaria problemes de convivència, impactaria en el mercat de l’habitatge i perjudicaria el comerç de barri i proximitat”.

El Consistori considera que el PEUAT preval sobre el decret de la Generalitat i que, per tant, a Barcelona es podrà mantenir la prohibició de llogar habitacions per menys de 31 dies. Sí que es permetran, doncs, els lloguers d’habitacions per ús habitual o de llarga durada, com els que fan habitualment els estudiants i els treballadors temporals.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.