Els festivals de música d’estiu van causar més contagis dels previstos

D'un total de 49.570 assistents, 2.279 van donar positiu; 842 casos més dels que esperava Salut

Circuit Festival (imatge d'arxiu)
Circuit Festival (imatge d'arxiu)

Imatge d'arxiu d'un festival de música a l'estiu

Els tres festivals de música que van celebrar-se a Catalunya a principis de juliol -el Vida, el Canet Rock i el Cruïlla– van provocar pràcticament el doble de contagis respecte a l’anomenat grup de control, format per 50.000 persones que no van assistir a cap festival. Es tracta de les conclusions a què ha arribat un estudi coordinat per l’Agència de Salut Pública i que ha anunciat la secretària de l’organisme, Carmen Cabezas.

D’un total de 49.570 assistents, 2.279 persones van donar positiu per covid durant els 14 dies posteriors als festivals; una xifra que suposa 842 casos més respecte al grup de control. Pel que fa al risc de contagi, l’estudi ha revelat que els assistents van tenir entre un 1,35 i un 2,6 més de possibilitats d’infectar-se en comparació amb la població general. Cabezas també ha explicat que 271 persones van entrar als festivals saltant-se la quarantena, tot i haver donat positiu en el test d’antígens previ.

La secretària de Salut Pública ha insistit a contextualitzar les dades i ha aclarit que els esdeveniments van tenir lloc alhora que l’increment de la variant delta: “Uns 800 casos extres en el marc de la cinquena onada, en què en teníem 8.000 al dia i molts més brots, com els de Mallorca i Menorca i els vinculats a les festes de graduació, és una contribució més però entre moltes altres. Va ser un factor més, sí, però no un hiperdisseminador, amb 800 casos de 50.000 assistents“.

En qualsevol cas, Salut ha reconegut que els negatius dels tests d’antígens van causar “una falsa sensació de seguretat”, i que els assistents van “abaixar la guàrdia”. Per això, Cabezas ha admès que “en l’actual situació epidemiològica, aquests festivals no es poden fer de peu. Cal que el públic estigui assegut, s’ha de garantir la distància sempre”.

(Visited 90 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari