Les autonomies gestionaran el 55% dels fons europeus que rep Espanya

Les comunitats disposaran de 10.500 milions dels 19.036 que ingressarà l'Estat de la Comissió Europea per al 2021

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest matí en la XXIV conferència de presidents autonòmics de Salamanca, que no ha comptat amb la presència del president català Pere Aragonès, que les autonomies gestionaran el 55,5% dels fons de recuperació covid de la Unió Europea. Sánchez ha explicat que les comunitats rebran 10.500 milions dels 19.036 milions d’euros que ingressarà l’Estat de la Comissió Europea per al 2021.

En la trobada també s’han abordat temes com la presentació de l’estratègia per fer front al repte demogràfic i la campanya de vacunació, que preveu tenir el 70% de la població amb la pauta completa a finals d’agost.

Els detalls en la gestió dels fons europeus de recuperació és un dels temes centrals que la Generalitat posarà sobre la taula en la comissió bilateral entre Govern i Estat del pròxim dilluns, malgrat que el govern espanyol no ho ha inclòs en el punt del dia de la trobada.

La gestió de les ajudes va ser un dels punts determinants en l’aval d’ERC a la pròrroga del darrer estat d’alarma del govern espanyol. Junts, en canvi, es va mostrar contrari al pacte entre ERC i PSOE, que encara no s’ha desenvolupat.

Pel que fa a la campanya de vacunació, Sánchez ha anunciat l’arribada “extraordinària” de 3.400.000 de dosis de Pfizer durant el mes d’agost, que se sumaran a les 13 milions de dosis previstes pel Ministeri de Sanitat. D’aquesta manera, les dosis administrades durant l’agost sumaran un total de 16 milions de vaccins, el què ha de permetre, segons Sánchez, arribar al 70% de la població de l’Estat amb la paula completa a finals d’agost.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.