El Consell de Garanties avala el fons de fiances però amb recomanacions

L'organisme consultiu suggereix canvis per "millorar la qualitat normativa" del decret amb què es va crear el fons

El conseller d'Economia, Jaume Giró
Jaume Giró

El Consell de Garanties Estatutàries ha donat el vistiplau, tot i que amb recomanacions, al fons de 10 milions d’euros creat pel Govern per fer front a les fiances del Tribunal de Comptes. La decisió s’ha pres per unanimitat.

L’organisme consultiu que vetlla per la legalitat dels acords adoptats pel Govern considera que aquest fons s’ajusta a la legalitat i diu que en cap cas es pot considerar un malbaratament de cabals públics.

Conclou, per tant, que és un mecanisme vàlid per fer front als 5,4 milions d’euros de fiança que la trentena d’excàrrecs i funcionaris de la Generalitat han de pagar al Tribunal de Comptes per l’acció exterior del Govern. De fet, la major part d’aquests diners s’han acabat avalant amb diners públics a través de l’Institut Català de Finances (ICF).

El Consell, però, recomana dues modificacions al decret llei, per argumentar millor el paper que es dona de forma temporal a l’Institut Català de Finances i per aclarir quin tipus de sentència ferma és la que obligaria als perjudicats a pagar ells les multes imposades.

(Visited 51 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari