El pitjor foc de l’estiu, el de la Conca de Barberà i l’Anoia, segueix descontrolat

L'incendi, que ha obligat a evacuar un centenar de veïns, ha cremat prop de 1.300 hectàrees i pot arribar a les 5.000

El foc que ha començat aquest dissabte a Santa Coloma de Queralt, a la Conca de Barberà, i ha avançat cap a Bellprat i Sant Martí de Tous, a l’Anoia, continua descontrolat i pot arribar a afectar 5.000 hectàrees. Des del migdia no ha crescut gaire la superfície cremada, que es manté al voltant de les 1.300 hectàrees.

En una compareixença a les sis de la tarda, Joan Delort, director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments ha dit que el foc “no el podem donar per estabilitzat, ni de bon tros” i ha insistit que “encara ens queden unes hores molt crítiques”.

David Borrell, l’inspector en cap dels Bombers, ha dit que el que més els preocupa d’aquest incendi és que té “un perímetre molt allargat” i que, l’entrada de marinada forta a la tarda els ha complicat la feina. Això ha provocat moltes represes del foc durant la tarda en direcció a Tous. Borrell ha dit que les pròximes hores, mentre bufi la marinada, continuaran sent crítiques. Però esperen que la situació millori de cara al vespre.

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha comparegut al migdia des del centre de comandament dels Bombers, a Santa Coloma de Queralt, per agrair la feina de tots els efectius i voluntaris que estan treballant en les tasques d’extinció. Aragonès ha insistit que la situació és crítica davant “un dels incendis més preocupants del que portem d’estiu, amb un impacte major i amb un cap de l’incendi molt actiu”. El president ha demanat “al conjunt del país que es posi al costat de la Conca de Barberà i l’Anoia” i la manera de fer-ho, ha dit, és evitar qualsevol conducta de risc que limiti els efectius disponibles per lluitar contra el foc.

A les 14 h d’aquest diumenge, l’incendi ja havia afectat prop de 1.300 hectàrees, la majoria, al municipi de Bellprat, segons les dades facilitades pels Bombers i els Agents Rurals. Més de 940 hectàrees cremades són superfície forestal, 350 són superfície agrícola, 5 hectàrees són de sòl urbà i 856 estan dins de l’Espai d’Interès Natural del Sistema Prelitoral Central. Per municipis, els més afectats són Bellprat (amb 1.068 hectàrees cremades), Santa Maria de Miralles (106,5 hectàrees), Les Piles (70 ha), Santa Coloma de Queralt (48,5 ha) i Pontils (2 hectàrees).

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.