Arxivada la causa contra 48 dels 52 investigats pel tall de l’AP-7 convocat per Tsunami Democràtic

El jutge considera que no s'ha acreditat que els encausats llancessin objectes contundents o cremessin contenidors

El tall de l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019
El tall de l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019

Imatge del tall de l'AP-7 convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019

El Jutjat d’Instrucció número 3 de Girona ha arxivat el cas contra 48 dels 52 investigats pel tall de l’AP-7 a Salt (Gironès) convocat per Tsunami Democràtic el novembre del 2019, el qual va bloquejar la Jonquera durant més de 30 hores. Segons el jutge, no hi ha indicis suficients per demostrar que els acusats van participar d’alguna manera en els actes constitutius de delicte.

“No existeixen indicis sòlids que permetin pensar, amb un mínim de seriositat, que prosperarà una acusació”, assenyala la interlocutòria, perquè no s’ha acreditat que aquests encausats “cometessin llançament d’objectes contundents o cremessin contenidors”.

La causa es manté contra quatre acusats perquè, com explica la interlocutòria, van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra i es va redactar un atestat “molt dur” contra aquests manifestants, “a diferència de la majoria, que apareixen en un atestat molt genèric de la Policia Nacional“.

La resolució del jutjat no és ferma, i els advocats dels quatre encausats per a qui no s’ha arxivat la investigació estan estudiant si recorren aquesta decisió.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides