La productora Incís Films vinculada a Jordi Cabré, nebot de Xavier Trias, es fa d’or amb TV3

Gairebé només treballa per la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals que el darrer any li ha pagat prop d’un milió d’euros

Programa A2Veus, d'Incís Films emès per TV3 el 25 de març

Incís Films, la productora audiovisual vinculada a l’agència Giny Comunicació, propietat de Jordi Cabré i Trias, nebot de l’exalcalde de Barcelona Xavier Trias, ha obtingut prop d’un milió d’euros en contractes amb la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en el darrer any. Exactament, entre el 4 de juny del 2020 i el 9 de juny del 2021, aquesta empresa ha ingressat 953.720,17 euros procedents dels programes i documentals que ha realitzat per encàrrec de TV3. De fet, Incís Films viu quasi exclusivament dels diners que rep de la televisió pública que dirigeix Vicent Sanchis.

Els tres programes que apareixen al portal d’Incís Films són A2Veus, L’Ofici de Viure i L’Ofici de (sobre)Viure, són encàrrecs de TV3. Dels cinc documentals que hi surten quatre han estat emesos a TV3: Mossos, llums i ombres, Un procés dins el procés, Imaginar un País. El Congrés de Cultura Catalana i Entre Vinyes. Un cinquè documental –Les eleccions del canvi– es va emetre per la Xarxa Audiovisual Local, depenent de la Diputació de Barcelona.

Precisament, aquest dimarts 20 de juliol, TV3 va emetre el darrer dels documentals d’Incís Films: Entre Vinyes. El contracte amb la CCMA per fer aquest documental data del 25 de juny de l’any passat i es va valorar el seu cost en 71.986,80 euros. Era el segon encàrrec que feia aquell any la CCMA a Incís Films. El 4 de juny li va pagar 129.994,92 euros perquè fes quatre capítols especials de L’Ofici de (sobre)Viure. El 15 de juliol de l’any passat, aquesta productora va cobrar 200.000 euros per realitzar tretze peces audiovisuals de temàtica ambiental d’uns dos minuts de durada que es van emetre després del TN vespre i per les xarxes de la CCMA amb el nom de Supercol.

Els vuit capítols de la tercera temporada de L’Ofici de Viure, presentats per Gaspar Hernández, han costat 165.000 euros. Aquest programa té una versió radiofònica a Catalunya Ràdio que l’emissora paga directament a Hernández. Aquesta temporada 2020-2021 el periodista ha rebut 32.384 euros per fer-lo. A més, la CCMA ha pagat a Incís Films 177.847,90 euros pels sis programes d’A2Veus, un talent show que tindrà continuïtat. El 9 de juny passat, li va donar 8.900 euros més gràcies a una “addenda despeses covid”. La temporada que ve el seu cost s’inclourà en la partida dels sis milions que el Departament de Cultura ha donat a la CCMA perquè els dediqui a noves obres audiovisuals i cinematogràfiques catalanes o a segones temporades de projectes finançats amb aquest mecanisme, la qual cosa no es dóna en aquest cas. La partida que la CCMA hi destinarà encara no s’ha fet pública.

Finalment, el 2 de juny, l’Espai del Proveïdor i el Client de la CCMA recull un nou contracte amb Incís Films. És perquè faci un audiovisual titulat Ments inquietes. Costarà 199.990,49 euros. Per la seva part, Jordi Cabré i Trias, que va ser director general de Promoció i Cooperació Cultural entre els anys 2011 i 2013, quan el conseller de Cultura era Ferran Mascarell, és un tertulià habitual al programa Més 324, de TV3, on defensa la seva ideologia independentista. Per les seves intervencions durant aquesta temporada al programa que dirigeix i presenta Xavier Graset ha cobrat 6.000 euros.

(Visited 785 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari