Conflicte Generalitat-Estat pels avions francesos en l’incendi de Llançà

Interior denuncia que el govern espanyol va impedir l'actuació dels aparells en les tasques d'extinció

GRAF1185. PORT DE LA SELVA (GIRONA), 17/07/2021.- Un hidroavión carga agua en la bahía de Roses para sofocar el incendio declarado este viernes en el parque natural del Cap de Creus sigue activo y ha arrasado ya 500 hectáreas, a la vez que son 350 los evacuados entre los municipios de Llançà y Port de la Selva, según han explicado los responsables del dispositivo de emergencias. EFE/Quique Garcia

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments de la Generalitat, Joan Delort, ha denunciat en declaracions a Catalunya Ràdio que el govern espanyol no ha permès l’ús de dos hidroavions francesos en les tasques d’extinció de l’incendi de Llançà.

Segons Delort, el govern espanyol ha limitat l’ús de recursos als mitjans propis de l’Estat. “Ens vam emprenyar molt”, ha assegurat. Els avions estaven a Perpinyà i segons Delort haurien pogut actuar de manera ràpida després de cobrir un trajecte d’un quart d’hora.

“No hi ha ningú que discuteixi que en un cas d’imperiosa necessitat d’actuar el primer és que vinguin els hidroavions francesos, perquè els tenim a Perpinyà i passen 15 minuts entre que s’enlairen i descarreguen aigua”, ha insistit Delort, que ha instat a abordar aquesta qüestió en fred i amb tranquil·litat per solucionar-la de cara al futur.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides