Judici contra els dos mossos que acompanyaven Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya

Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea estan acusats d'encobriment i s'enfronten a una pena de tres anys de presó

El líder de JxCat, Carles Puigdemont
El líder de JxCat, Carles Puigdemont

L'expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont

Aquest dimarts comença a l’Audiència Nacional el judici contra els dos agents dels Mossos d’Esquadra que acompanyaven -en cotxe- l’expresident de la Generalitat Carles Puigdemont quan va ser detingut a Alemanya quan tornava d’Helsinki (Finlandia) el 25 de març del 2018. Es tracta de Carlos de Pedro i Xavier Goicoechea, a qui la Fiscalia acusa d’un delicte d’encobriment i demana una pena de tres anys de presó a cadascú. La primera sessió ha començat a les 10 del matí i es preveu que el judici s’allargui fins al pròxim dilluns 12 de juliol.

Ambdós agents van ser processats el febrer del 2020 al considerar-se, com va assenyalar el tinent fiscal de l’Audiència Nacional Miguel Ángel Carballo, que “la intenció dels acusats era ajudar a Carles Puigdemont a tornar a Bèlgica i evitar la seva identificació en algun lloc on poguessin executar l’euroordre”. La Fiscalia assegura que els dos mossos estaven “en servei actiu” el dia de la detenció de Puigdemont a Alemanya i que van “aprofitar els dies lliures de feina” per ajudar-lo.

A més dels dos agents i l’expresident, en el vehicle també viatjaven l’empresari Josep María Matamala i l’historiador i actual responsable de l’Oficina de l’expresident Puigdemont, Josep Lluís Alay. Ambdós van estar imputats en la causa, però el jutge instructor Manuel García Castellón va arxivar la investigació sobre ells per petició de la Fiscalia. Pel que fa als dos mossos, es va decidir continuar amb el seu processament judicial degut a la seva condició de funcionaris.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides