TV3 estrena la temporada d’aquest estiu cridant “puta Espanya”

Vicent Sanchis que va dir al Parlament que no creu que a la televisió que dirigeix s’usi aquesta expressió, programa per aquest dilluns el capítol de ‘Bricoheroes’ en què Jair Domínguez la fa servir

Jair Domínguez amb Lluís Jutglar (Peyu) al capítol de 'Bricoheroes' sobre la castanyada en què va cridar 'puta Espanya'

TV3 ha programat pel primer dia de la temporada d’estiu dos capítols de la sèrie Bricoheroes: “Com construir una caseta de gos” i “Com construir un torrador de castanyes”. En aquest segon capítol, que es va emetre pels mitjans digitals i les xarxes socials de TV3 l’1 de novembre passat, un dels dos presentadors, Jair Domínguez, va cridar “puta Espanya”. En la sessió de control parlamentari de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) del mes de maig, el director de TV3, Vicent Sanchis, va afirmar que no creia que aquesta expressió es fes servir en aquest mitjà. A la sessió que es va celebrar el passat divendres 2 de juliol, la presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, va respondre a una interpel·lació de la diputada socialista Beatriz Silva sobre l’ús de l’expressió “puta Espanya” a dos programes de TV3 (Bricoheroes i APM). Silva li va demanar si la CCMA pensava desmarcar-se’n o adoptar algun tipus de mesura davant aquest fet. La resposta de Llorach va ser: “no hem emprès cap acció. Són externs. Quan el director sap que hi ha hagut una contravenció del Llibre d’Estil, ell ho gestiona. Si no ha fet res, és que ha cregut que no era necessari”.

Sanchis, que se suposa que ja se n’havia assabentat que a la televisió que dirigeix s’usa l’expressió de “puta Espanya”, no només no va considerar necessari fer res sinó que ha decidit programar pel primer dia de la temporada d’estiu de TV3 el capítol en què Domíguez la fa servir. Serà aquest dilluns, a les 20:26 hores. Dura 21:10 minuts i quan porta 5:20 minuts en marxa, els dos presentadors –Jair Domínguez i Lluís Jutgar (Peyu)– aspiren gas heli. Tot seguit, Peyu, amb la veu prima que causa l’heli diu “m’agrada molt la castanyada”. Domínguez l’aspira tres cops i diu: “sovint em sento atrapat” (lletra d’una cançó de Sau), “Cara al sol con la camisa nueva” i “declaro solemnement la constitució de la República catalana. Visca Catalunya! Puta Espanya!”

La sèrie Bricoheroes es composa de vint capítols. En l’últim que es va emetre a les xarxes socials, es feia un gag masclista on apareixia una dona amb un petit bikini que entregava un premi als presentadors. Les queixes de les associacions feministes i de l’oposició van aconseguir que aquesta escena s’esborrés del vídeo que hi ha penjat al portal del programa. El vídeo que es passa avui on s’insulta Espanya es manté íntegre en aquest portal.

Bricoheroes s’ha emès dues temporades a les xarxes socials. La primera també es va reemetre durant l’estiu per TV3. La temporada 2019-2020 va costar 129.996 euros a la CCMA. Aquesta temporada 2020-2021, ha costat quasi el doble: 247.133 euros. No se sap si hi haurà una tercera temporada i si també es duplicarà el seu cost si n’hi ha.

(Visited 576 times, 1 visits today)

avui destaquem

1 comentari a “TV3 estrena la temporada d’aquest estiu cridant “puta Espanya””

  1. Un titular estrany, fet que l’article diu clarament que en Jair ho diu en el segon capitol, i per tant, TV3 obviament no “estrena la temporada” amb aquestes paraules.

    Respon

Feu un comentari