Sánchez tanca la porta a un referèndum pactat

El govern central defensa els indults com a símbol de concòrdia democràtica i com a primer pas per resoldre el conflicte

El president del Govern central, Pedro Sánchez
El president del Govern central, Pedro Sánchez

El president del Govern d'Espanya, Pedro Sánchez, al Congrés dels Diputats

El president del Govern central, Pedro Sánchez, ha comparegut avui al Congrés dels Diputats per defensar els indults concedits als polítics independentistes que complien penes de presó, destacant que es tracta d’una mesura que “pot contribuir eficaçment a la convivència entre catalans i catalanes”, així com “facilitar la concòrdia en el si de la societat catalana”.

Respecte a l’autodeterminació, però, Sánchez ha tancat la porta a la possibilitat de realitzar un referèndum pactat. Un dia després de la seva primera reunió amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el cap del govern central ha rebutjat rotundament la via proposada pels independentistes, mostrant-se contrari a recolzar una reforma de la Constitució que faci possible l’autodeterminació de Catalunya.

“No hi haurà referèndum d’autodeterminació excepte que qui el defensa aconsegueixi convèncer tres cinquenes parts de la cambra (Congrés dels Diputats) per modificar l’article 2 de la Constitució, i després ho refrendin els espanyols. I ja els dic jo que el PSOE mai ho acceptarà”, ha assegurat Sánchez.

El cap de l’executiu central ha manifestat que els indults són “la primera resposta a la greu crisi política i social a Catalunya”, i ha defensat la seva concessió com a primer pas per a la resolució del conflicte. Sánchez ha també ha argumentat la constitucionalitat dels indults -contra les crítiques de l’oposició- explicant que “és una mesura legal i plenament constitucional, no només quan l’adopta el PP sinó quan ho fa qualsevol govern legítim”. El president Sánchez ha assegurat que aquesta mesura de gràcia no vol dir que l’executiu qüestioni la sentència del Tribunal Suprem, sinó que “el Govern escollirà sempre la concòrdia democràtica”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.