L’Acadèmia Europea recula i retira el suport a Mas-Colell

El president de la institució científica afirma ara que li mancava informació i demana disculpes als altres membres per haver-los demanat solidaritat amb l'exconseller

Andreu Mas-Colell
Andreu Mas-Colell

David Coates, el president de l’Acadèmia Europea, ha publicat una carta oberta demanant disculpes per haver sol·licitat als seus companys d’aquesta institució científica el suport per a l’exconseller d’Economia Andreu Mas-Colell, a qui el Tribunal de Comptes ha responsabilitzat d’una despesa il·legal de 4,8 milions d’euros per promocionar el procés a l’exterior.

Coates ha demanat disculpes a tots els membres de l’organització i “en particular, als nostres membres espanyols, molts dels quals s’han posat en contacte amb mi molt correctament amb correus d’advertiment”, segons ha explicat. El president de l’Acadèmia Europea ha afegit que “una informació important que no teníem aleshores l’hem obtingut ara”. Segons ha especificat, aquesta informació “aclareix ara que l’afer només competeix les autoritats nacionals competents. No és una qüestió d’interès acadèmia, i l’Acadèmia Europea no es pronuncia sobre aquest tema“.

Coates havia remès un correu intern solidaritzant-se amb Mas-Colell, i una trentena de guanyadors del premi Nobel i 20 personalitats de l’àmbit econòmic va signar una carta de suport públic a l’exconseller d’Economia del govern d’Artur Mas.

El professor i catedràtic José Domínguez, que va ser secretari d’Estat d’Energia (2018-2020), va adreçar una resposta a Coates on manifestava que “em costa creure que ens demanis que signem quelcom sense enviar informació completa sobre les activitats per les quals el professor Mas-Colell és investigat”, i expressava la seva “condemna” a “l’ús” de la institució per “qüestionar l’Estat de dret d’un país democràtic que és membre de la Unió Europea”.

“El professor Mas-Colell és un científic eminent, però l’auditoria dels comptes de les que va ser responsable a la Generalitat ha de quedar fora de tot dubte. Aquesta és la raó per la qual està sota investigació”, va afegir Domínguez en una comunicació on també va traslladar al president de l’Acadèmia Europea, citant l’Índex de Democràcia elaborat per la unitat d’intel·ligència de The Economist, que “Espanya és una de les poques democràcies plenes del món”.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.