El Tribunal de Comptes reclama 2,8 milions a Mas i 1,9 milions a Junqueras i Puigdemont

A Mas-Colell se li exigeixen 2,8 milions d'euros mentre que Raül Romeva, exconseller d'Afers Exteriors, haurà d'abonar 2,1 milions

Artur Mas i Carles Puigdemont
Artur Mas i Carles Puigdemont

Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i Raül Romeva

Aquest dimarts, el Tribunal de Comptes informa els 41 excàrrecs de la Generalitat implicats en la promoció exterior del procés independentista de les diverses quantitats que reclama a cadascun. Tal com ha avançat El País, els imports més elevats corresponen a l’expresident Artur Mas i al seu exconseller d’Economia, Andreu Mas-Colell, a qui el tribunal exigeix individualment 2,8 milions d’euros.

Segons l’acta de liquidació provisional, tant a l’expresident de la Generalitat i líder de JxCat, Carles Puigdemont, com a l’exvicepresident català i president ERC, Oriol Junqueras, se’ls reclama 1,9 milions; mentre que l’exconseller d’Afers Exteriors Raül Romeva li correspondria el pagament de 2,1 milions.

En total, el Tribunal de Comptes reclama 5.417.899 euros que la Generalitat hauria destinat a la promoció internacional del procés independentista entre els anys 2011 i 2017, període que coincideix principalment amb la legislatura de Mas. La suma que s’adjudica a cada implicat està estipulada a partir de la responsabilitat i al grau de participació que van tenir en els fets, encara que l’import total es pot exigir a qualsevol dels acusats i ha de ser aquest mateix qui reclami a la resta la part corresponent.

Un cop el tribunal informa de la quantitat que reclama a la quarantena d’implicats, les defenses podran fer al·legacions de manera que la xifra definitiva podria variar després de la compareixença. Es preveu, doncs, que fins aquest dimecres no es coneguin les sumes definitives que els investigats hauran d’abonar per evitar ser embargats.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides