Sánchez exclou ara Junqueras de la taula de diàleg

El president del govern central insta al govern català a conèixer i “no "invisibilitzar" una part de Catalunya

Pedro Sánchez, al MWC
Pedro Sánchez, al MWC

El president del govern central, Pedro Sánchez, ha rebutjat durant una entrevista concedida a la Cadena SER la presència de l’exvicepresident català i líder d’ERC, Oriol Junqueras, a la taula de diàleg, adduint que es tracta d’una “taula entre governs” i que Junqueras té encara pendents de complir anys d’inhabilitació que li impedeixen exercir càrrecs públics. Abans de la concessió dels indults, el govern espanyol no havia expressat un rebuig clar a la possibilitat que el líder d’ERC participés en la taula de diàleg.

En la mateixa entrevista, Sánchez ha afirmat que el govern que presideix està fent “les primeres passes per solucionar la crisi” i que “estem en el camí de recuperar la normalitat institucional”, l’endemà que compartís taula, en la inauguració del Mobile World Congress, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el rei Felip VI i l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau.

Així mateix, el president del govern central ha instat al govern de la Generalitat que “conegui l’altra part de Catalunya, que tracta molts cops d’invisibilitzar”. “No es pot invisibilitzar una part no menor de la ciutadania catalana que no comparteix el full de ruta independentista”, ha afirmat. Sobre aquesta part de la societat catalana, Sánchez ha dit que vol “un futur compartit”.

El president Sánchez ha avançat que “hi ha demandes del nacionalisme de la darrera dècada, com les inversions” en les quals espera poder coincidir. Els dos presidents es reuneixen aquest dimarts, dia 29, al palau de la Moncloa.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.