Qui rebrà els premis UPEC de l’edició d’aquest any?

Cartell anunciant les XVII Jornades UPEC

L’activista Helena Maleno i el Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP). Helena Maleno és una periodista i activista, resident al Marroc, que va crear l’associació Caminando Fronteras, mitjançant la qual denúncia les injustícies que pateixen els migrants subsaharians camí d’Espanya i informa de les pasteres que són a la deriva a la Mediterrània. Ha rebut nombrosos premis com el Nacional de Periodisme de l’Associació Pro Drets Humans d’Espanya o el Gernika per la Pau. El Fòrum Català d’Atenció Primària (FOCAP) es defineix com un “espai de debat, independent, crític, que vol col·laborar en la millora de l’Atenció Primària al nostre país”. Nascut fa 12 anys ha estat capdavanter en la lluita contra les retallades al sector de la sanitat i en la defensa del paper cabdal dels CAPs al sistema sanitari català.

L’entrega dels premis es farà, el 2 de juliol, en la cloenda de la dissetena edició de la Universitat Progressista d’Estiu de Catalunya (UPEC). Aquesta edició tindrà lloc els dies 30 de juny i 1 i 2 de juliol a la sala d’actes de la seu de Comissions Obreres de Catalunya, a la Via Laietana de Barcelona. Du el títol de “L’essencial és invisible als ulls” i la conferència inaugural la farà l’ex jutge José Antonio Martín Pallín, amb una ponència sobre “El govern de les togues”. Durant els tres dies d’aquestes jornades es faran taules de debat sobre “Els últims dies de la Monarquia?”, “L’economia de trilers”, “Atrapats en els vídeojocs i les xarxes?”, “Nous debats en la generació Z”, “Quan es va perdre Madrid?”, “El món real i el món virtual, són mentida?” i “L’essencial és a l’esquerra”. En aquesta darrera taula està previst que hi participin el president del grup del PSC al Parlament, Salvador Illa, la secretària general adjunta d’ERC, Marta Vilalta, la presidenta del grup d’En Comú Podem al Parlament, Jessica Albiach i Dolors Sabater, diputada de la CUP-Guanyem al Parlament.

(Visited 196 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari