Pedro Sánchez convida l’independentisme a mostrar grandesa

El Consell de Ministres concedeix indults als dirigents del procés, revocables si cometen delictes greus, però manté les inhabilitacions

Pedro Sánchez
Pedro Sánchez

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha defensat la utilitat pública dels indults que el Consell de Ministres ha concedit aquest dimarts als dirigents del procés presos adduint una necessitat d’assolir “la convivència i la concòrdia”, i ha assegurat que és la millor decisió per a Catalunya i Espanya.

Com ha fet aquest dilluns en la seva intervenció al Gran Teatre del Liceu de Barcelona, Sánchez ha presentat la concessió d’aquesta mesura de gràcia, de manera específica, com un pensament cap als ciutadans que se solidaritzen amb els presos del procés i també cap a aquells que, sense ser independentistes, consideren que ja han patit “prou càstig”.

El president del govern, així mateix, ha presentat la decisió com una mostra de la “grandesa” de la democràcia espanyola, i ha cridat als que la qüestionen a aprofitar l’ocasió per mostrar “la seva”, en al·lusió als independentistes.

En aquesta declaració institucional, que ha tingut lloc al Palau de la Moncloa sense que els periodistes poguessin formular preguntes, Sánchez ha anunciat que, com s’esperava, són indults parcials, reversibles i subjectes a un “període de seguretat“, i que es manté, en canvi, la inhabilitació dels dirigents processistes per ocupar càrrecs públics.

En concret, els indults es podran revocar si els indultats tornen a cometre un delicte greu durant els pròxims anys. El “període de seguretat” varia segons el cas, entre un màxim de sis anys i un mínim de sis. L’indult afecta la pena imposada pel delicte de malversació, no només la que correspon a la condemna per sedició.

El president del govern ha reiterat que, amb la concessió dels indults, pretenen obrir un “nou temps de diàleg”. “Vivim junts i junts hem d’afrontar les mateixes preocupacions i els mateixos problemes”, ha afegit abans d’afirmar que “paga molt la pena intentar-ho” per “un futur millor”, i que l’obligació del govern és “ajudar a assolir-lo”.

Catalunya sense Espanya ni seria europea, ni seria pròspera ni seria plural. Espanya sense Catalunya, simplement, no seria Espanya, com Catalunya, sense la resta d’Espanya, no seria Catalunya”, ha manifestat.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.