L’independentisme es mobilitza per boicotejar l’acte de Sánchez al Liceu

L'ANC, Poble Lliure i La Forja protestaran contra els indults que el president espanyol preveu comentar dilluns

Una part de l’independentisme no fa costat als indults als presos del procés i es mostra partidari de seguir plantant cara a l’Estat espanyol. Per això, aquest cap de setmana es mobilitza amb la idea de boicotejar dilluns la visita del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que serà a Barcelona per explicar els indults als presos independentistes en un acte al Liceu.

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) encapçalarà la protesta contra la presència del president. Per això, ja ha convocat un acte davant del Liceu a l’hora de l’acte per tal de boicotejar-lo. A l’acte de protesta hi haurà intervencions, tot i que encara no s’han detallat; es preveu que parli la presidenta de l’entitat, Elisenda Paluzie, i el seu vicepresident, David Fernàndez.

“Aquest dilluns, Pedro Sánchez farà públic a Catalunya el perdó als presos, per uns delictes que mai van cometre. No es pot indultar un delicte inexistent i molt menys esperar que aquest fet sigui la solució del conflicte català”, afirma l’entitat en un comunicat.

A més de l’ANC, organitzacions com Poble Lliure -un dels principals partits que integren la CUP- i La Forja també han cridat a manifestar-se contra l’acte de Sánchez sota el lema ‘Clemència no és justícia, aturem la farsa de dilluns 21 al Liceu. Independència!’.

També l’exvicepresident primer del Parlament Josep Costa ha fet una crida a “impedir pacíficament” la celebració de la conferència de Sánchez. “Jo també crec que seria un bon acte de desobediència civil”, ha indicat.

Paral·lelament, el Govern català, encapçalat pel seu president Pere Aragonès, ja va avançar ahir divendres que no tenia previst assistir a l’acte de Sánchez, tot i haver-hi estat convidats. També ha declinat la invitació de presidenta del Parlament, Laura Borràs.

(Visited 254 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari