Espanya ja vacuna més ràpid que França, el Regne Unit i els EUA

Catalunya ha superat la barrera dels 2 milions de catalans amb la pauta completa de vacunació

El ritme de la vacunació a Espanya porta mesos augmentant, fins al punt que l’estat espanyol ja vacuna més ràpid que França, el Regne Unit i els Estats Units. Ho diuen els registres d’Our World in Data, que ha publicat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, al seu compte de Twitter.

Sánchez destaca que vacunar “és l’únic camí per deixar enrere la pandèmia”, i dona gràcies als professionals sanitaris pels seus esforços. Al gener, Espanya era la més lenta i ara punxa en 7 dies 1’05 dosis per cada 100 persones, mentre que França en posa 0,9, el Regne Unit 0,75 i els Estats Units 0,34. Entre l’abril i el maig, Espanya va reforçar la campanya. En canvi, als Estats Units, tot i tenir el 43% de la població immunitzada, el ritme de vacunació ha caigut a la meitat.

Pel que fa a Catalunya, al llarg d’aquest cap de setmana s’ha superat la barrera dels 2 milions de catalans amb la pauta completa de vacunació. El 42% de la població ha rebut la primera punxada, i el 26% té la pauta completa. Fins ara, s’han posat prop de 3.300.000 primeres dosis i gairebé 1.900.000 de segones dosis.

Ara, Salut prem l’accelerador i reforçarà l’administració de les segones dosis, en especial al grup dels que tenen entre 60 i 69 anys, que fa setmanes que van rebre la primera punxada d’AstraZeneca.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides