L’Audiència Nacional concentra tota la investigació sobre Tsunami Democràtic

L'instructor del cas Volhov s'inhibeix en una causa que afecta Oriol Soler, Xavier Vendrell, David Madí i Josep Lluís Alay

Alay, Soler, Madí i Vendrell
Alay, Soler, Madí i Vendrell

El titular del Jutjat d’Instrucció número 1 de Barcelona, Joaquín Aguirre, ha enviat a l’Audiència Nacional la part de la macrocausa Voloh/Volhov corresponent a la investigació sobre l’organització de Tsunami Democràtic, la iniciativa de mobilització independentista que va sorgir l’estiu del 2019 amb el suport i la promoció dels partits i les entitats independentistes.

Aquesta causa afecta l’entorn de l’expresident Carles Puigdemont i els membres del denominat estat major del procés. Entre els investigats hi ha l’exdirigent d’ERC i exconseller Xavier Vendrell, l’exdirigent de CDC David Madí, l’empresari Oriol Soler -tots tres integrants de l’estat major del procés-, el cap de l’oficina de Puigdemont, Josep Lluís Alay, i Jaume Cabaní, enginyer informàtic de confiança de Puigdemont i peça clau en l’entramat financer del Consell per la República.

El jutge Aguirre s’ha inhibit en una providència del passat dia 9 i Manuel García Castellón, el titular del Jutjat Central d’Instrucció número 6, concentra ara les investigacions sobre Tsunami, una iniciativa els organitzadors de la qual mai es van identificar, que va deixar de convocar mobilitzacions després de fracassar en una acció al Camp Nou.

En una altra providència del mateix 9 de juny, Aguirre també ha remès a l’Audiència Nacional documentació intervinguda a Xavier Vendrell. Segons publica el diari ABC, els investigadors del cas van trobar en el telèfon mòbil de Vendrell una nota en la qual es detalla un pla per col·lapsar Brussel·les.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.