Sánchez diu que cal ser “generosos” i Aragonès afirma que escoltarà “totes les propostes”

El president del govern central i el de la Generalitat han manifestat que el diàleg és clau per la resolució del conflicte

Pedro Sánchez i Pere Aragonès saludant-se a l'acte de Foment del Treball

Pedro Sánchez i Pere Aragonès saludant-se abans de començar l'acte de Foment del Treball

El president del govern central, Pedro Sánchez, i el president del Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, han assistit aquest dilluns a l’acte de commemoració del 250 aniversari de Foment del Treball. Aquesta és la primera trobada entre ambdós presidents des que Aragonès va prendre possessió del càrrec, i ha tingut lloc tres dies després de la conversa telefònica que van mantenir durant 40 minuts el passat divendres.

Durant la xerrada van acordar veure’s en la Moncloa durant el mes de juny, tot i que encara no s’ha concretat el dia d’aquesta primera reunió. Ambdós presidents van coincidir en la necessitat “d’avançar cap a la superació dels reptes comuns mitjançant el diàleg” i van descriure la conversa telefònica com “fluida i productiva”.

Aquest dilluns Sánchez y Aragonès han arribat per separat a la seu de Foment, situada a la Via Laietana de Barcelona, i han tingut l’ocasió de saludar-se a la sala on s’ha dut a terme l’acte uns minuts abans que comencés. El president espanyol s’ha apropat al català i, respectant les mesures de seguretat, s’han saludat amb el puny.

El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha aprofitat la presència d’ambdós presidents per demanar-los que “no es cansin de dialogar”, una sol·licitud amb la que Aragonès s’ha mostrat d’acord deixant clar que en la “nova etapa de diàleg i de negociació” escoltarà “totes les propostes amb respecte”.

Per la seva banda el president espanyol, que s’ha referit a Aragonès com “estimat Pere”, ha posat de relleu que ambdós han de ser “generosos” en els seus “esforços” per tal de “buscar junts un nou ‘nosaltres’” i garantir així “el major èxit com a societat”.

L’acte de Foment del Treball s’ha desenvolupat en el marc de la celebració del 250 aniversari de l’entitat, acte en el qual el president de la patronal catalana ha lliurat la medalla commemorativa a Javier Godó com a reconeixement de la seva trajectòria empresarial en el Grup Godó, d’on formen part La Vanguardia, RAC1 i El Mundo Deportivo.

A l’entrega han assistit també l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, el primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera, i el cap de l’oposició al Parlament i president del grup socialista, Salvador Illa.

(Visited 162 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari