Geis: “La selectivitat no es toca”

La conselleria d'Universitats i Recerca desatén així el TSJC i manté que els exàmens seran en català

La consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis, ha comparegut per avaluar l’inici, aquest dimarts, de la prova d’accés a la universitat, després que el TSJC hagi dictaminat, cautelarment, que els exàmens, per defecte, no es puguin repartir en català. Ha assegurat que les proves es faran com estaven planificades.

“La llengua catalana és la llengua vehicular de Catalunya. Les proves d’accés a la universitat no es toquen. Ja s’estava garantint que els alumnes triessin la llengua a l’hora de fer la selectivitat”, ha confirmat.

El Govern considera una interferència les mesures cautelars urgents del TSJC sobre els exàmens de la selectivitat. El Tribunal diu que l’alumnat ha de disposar dels exàmens en les tres llengües oficials: català, castellà i aranès.

La consellera d’Universitats ha afirmat que el que es farà demà quan comencin les proves és “reforçar la informació als estudiants de què tenen dret a fer l’examen en una de les llengües cooficials”.

Des de la conselleria asseguren que ja ha estat així en els últims anys i que els alumnes ja podien triar la llengua a l’hora de fer l’examen de les PAU i que seguiran igual: “Aquest dret a elegir ja es feia”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Geis: “La selectivitat no es toca””

Deixa un comentari

Notícies més llegides