El cunyat de Torra, condemnat a 4 anys i mig de presó per frau fiscal

La justícia atribueix a Josep Morell els delictes de frau a Hisenda i insolvència punible

L’Audiència de Barcelona ha condemnat a Josep Morell Vázquez, cunyat de l’expresident Quim Torra, a quatre anys i sis mesos de presó per un delicte de frau a Hisenda i un altre d’insolvència punible, segons la sentència a què ha tingut accés El Periódico de Catalunya.

El tribunal de la Secció 10a ha imposat la mateixa pena, que també comporta multes, una de 170.000 euros i una altra de menys quantitat, a un germà d’aquest empresari i a una tercera persona. Els tres hauran de pagar a l’Agència Tributària de forma solidària 169.923 euros.

Morell és el marit de Montse Torra, la germana de l’excap del Govern. La defensa ha presentat recurs, segons les fonts consultades.

La sentència declara provat que, el 2009, els dos germans condemnats van tancar per “la mala situació econòmica i financera” l’empresa Pinsos Suprem, de la qual eren administradors, i van decidir vendre les set parcel·les on se situava la fàbrica a Santa Coloma de Farners, que eren propietat d’una altra societat, Can Roure, també de la família.

El jutge sosté que els dos germans, “sabedors” que l’operació generaria per a Can Roure importants plusvàlues per les quals s’haurien de pagar impostos, “van decidir executar un pla, encaminat, d’una banda, a amagar” a Hisenda l’obtenció d’aquests beneficis i, en segon lloc, “desvincular-se aparentment de l’esmentada societat per eludir qualsevol mena de responsabilitat en l’eventual cas que es descobrís un frau tributari”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El cunyat de Torra, condemnat a 4 anys i mig de presó per frau fiscal”

Deixa un comentari

Notícies més llegides