Jaume Clotet, el ‘dircom’ de Puigdemont i Torra, fora del nou ‘sottogoverno’

Antoni Molons, també processat per l'organització de l'1-O, és destituït com a secretari de Comunicació

Jaume Clotet
Jaume Clotet

Jaume Clotet, el director de comunicació dels governs de la Generalitat que van presidir Carles Puigdemont i Quim Torra, ha finalitzat la seva etapa com a alt càrrec, segons ha anunciat ell mateix amb un fil a Twitter.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) publica aquest dimecres que, “a proposta de la consellera de la Presidència -Laura Vilagrà, d’ERC- i d’acord amb el Govern” Clotet “cessa com a director general”, un càrrec que ha exercit des de l’any 2016. Aquesta responsabilitat l’assumeix a partir d’ara el periodista Carles A. Foguet.

En les piulades amb què s’ha acomiadat, Clotet ha explicat que la seva feina al govern ha consistit en “comunicació de crisi, bàsicament”, i ha adreçat agraïments a tots els consellers de la Presidència i als departaments de comunicació de la Generalitat. “I creieu-me que hem fet coses que mai no s’havien fet abans”, ha afegit.

Clotet, que es mostra convençut que “la independència és possible si la volem agafar”, està processat per malversació de fons públics per participar en els preparatius de l’1-O, juntament amb 28 alts càrrecs més, en la causa que va investigar el Jutjat d’Instrucció número 13 de Barcelona.

Un altre alt responsable de la Generalitat processat per l’1-O que ara plega és Antoni Molons, fins ara secretari de Comunicació i Mitjans de Comunicació. Molons, processat pels delictes de malversació i prevaricació en la mateixa causa que Clotet, va ser nomenat, el gener del 2017, secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, en substitució de Jordi Vilajoana.

Va exercir aquest càrrec durant l’etapa de l’1-O i fins que, el març del 2018, el govern espanyol el va destituir durant la seva intervenció a la Generalitat per la via de l’article 155 de la Constitució, un relleu que no va formar part de la primera tongada de 250 acomiadaments. Abans, Molons havia treballat com a dircom de Presidència (2011-2016).

El DOGC també publica aquest dimecres, entre més canvis al sottogoverno, les destitucions d’altres destacats alts càrrecs de l’espai polític de la vella Convergència. Ignasi Genovès perd ara el càrrec de director general de Mitjans de Comunicació. També ha estat fins ara el director de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Genovès, que va ser el director general de Difusió del govern de Puigdemont, està processat per malversació, desobediència i prevaricació per l’1-O.

Per a Joan Ramon Casals, excap de gabinet de Quim Torra, exdiputat de JxSí i exalcalde de Molins de Rei, l’arribada del nou govern marca la fi de la seva etapa com a director general de Coordinació Interdepartamental.

Francesc Sutrias, processat per malversació i prevaricació, canvia el càrrec de director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya pel de director de l’Agència Catalana del Consum.

Teresa Prohias, processada per malversació, desobediència i prevaricació, és la nova directora de Serveis del Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori, càrrec que ja havia exercit en l’anterior etapa del departament, quan s’anomenava de Polítiques Digitals i Administració Pública i no estava vinculat amb Vicepresidència.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides