Pujol a la Vikipèdia

Cada vegada que escric sobre Jordi Pujol em ve a la memòria la crítica que va fer Pilar Rahola al llibre que vaig escriure juntament amb Jaume Reixach Jordi Pujol, historia de una obsesión”. A Pilar Rahola, que ja s’havia passat a l’imperi del mal, no li va agradar el llibre. En una crítica publicada a la premsa escrita va dir que l’obsessió la teníem nosaltres amb Pujol no ell amb Catalunya i la seva carrera política.

Va ser un encàrrec editorial perquè, ja en aquella època, l’aleshores president de la Generalitat i les seves peripècies i preocupacions havien deixat d’interessar-me. Vam perdre uns quants mesos i ens van pagar bé. Rahola tenia part de raó. No m’obsessionava el personatge però sí que em costava d’entendre perquè tanta gent li seguia la corda.

Jordi Pujol té ara 90 anys. El proper 10 de juny en farà 91. Aquest any no hi haurà cap Bru Recolons que li monti, com l’any passat, un portal perquè la gent es retrati i el feliciti pel seu aniversari. El portal encara està obert i el podeu visitar a pujolpresident.cat

2.296 hi van deixar la seva felicitació. Alguns amb fotografia inclosa, fins i tot. El web constitueix un bon termòmetre del suport que té encara l’home que va caure en desgràcia quan va confessar, el 2014, que va amagar milions d’euros a l’estranger mentre era la màxima autoritat política de Catalunya. Si no hagués fet aquesta confessió, el portal hauria multiplicat per molt les signatures felicitant-lo. Als historiadors els anirà bé repassar els noms dels que ho van fer l’any passat. A la completa biografia que li dedica la Vikipèdia hi haurien d’incloure l’enllaç extern amb pujolpresident.cat

L’altra dia, a classe, a la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, uns estudiants van fer una pràctica que consistia en realitzar un programa de ràdio. Van parlar d’Andorra i un d’ells va dir que per allí hi passaven personatges com el Rubius o Jordi Pujol. “He mirat a la Vikipèdia i he confirmat que Pujol és viu”, es va escoltar dins el locutori. Quan van sortir els vaig demanar si era de debò que havien fet la consulta. Em van dir que era broma, que era broma. I me’ls vaig creure. A mi em passa a vegades que hi ha gent que no sé si és viva o morta. I Google sempre és a prop per evitar que faci el ridícul.

El 10 de juny, Pujol farà 91 anys. Potser TV3, que no s’ha assabentat que fa 30 anys ETA va matar 10 persones (cinc d’elles, nens) en un atemptat a la caserna de la Guàrdia Civil a Vic, trobarà un moment per recordar l’aniversari de l’ex-president.

Facebook
Twitter
WhatsApp

AVUI DESTAQUEM

1 comentari a “Pujol a la Vikipèdia”

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.