La consellera d’Exteriors anuncia un “rol actiu” per a Puigdemont

Victòria Alsina nega que els dirigents del procés generessin massa expectatives i enganyessin els catalans

La consellera Victòria Alsina, amb el seu antecessor a Exteriors, Bernat Solé, durant l'acte de traspàs de la cartera
La consellera Victòria Alsina, amb el seu antecessor a Exteriors, Bernat Solé, durant l'acte de traspàs de la cartera

La consellera d’Acció Exterior, Victòria Alsina, ha anunciat que el nou govern català desenvoluparà una “política exterior d’Estat” en la qual l’expresident de la Generalitat i eurodiputat de JxCat Carles Puigdemont tindrà un “rol actiu”.

En l’entrevista que ha concedit aquest dilluns a Catalunya Ràdio, de fet, ha associat el paper de Puigdemont amb el que va desenvolupar Josep Tarradellas com a president a l’exili, quan ha manifestat que troba necessari aprofitar totes les eines per explicar al món què passa a Catalunya. Aleshores ha indicat que Tarradellas va tenir “un rol clau” i que Puigdemont “tindrà un rol actiu durant els pròxims anys”.

Alsina ha especificat que aquesta “política exterior d’Estat” es fa “amb intel·ligència, sense soroll i amb molta feina”, i també ha avançat que el seu departament treballarà per explicar “fidelment” i “sense distorsions” la realitat catalana, ja que vol evitar que els eventuals indults s’entenguin a l’exterior com una solució al “conflicte”.

La consellera, que ha admès que a l’exterior “el que no va encaixar bé” va ser el fet d’organitzar un referèndum unilateral, ha negat que els dirigents del procés generessin llavors massa expectatives i que enganyessin els catalans durant la tardor del 2017. Alsina va ser la responsable de l’oficina de la Generalitat als EUA durant l’etapa de govern de Quim Torra.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.