Prohibit fumar en quatre platges de Barcelona a partir d’aquest dissabte

La prova pilot Platges sense Fum engega a la Nova Icària, la Nova Mar Bella, Sant Miquel i el Somorrostro

Barcelona prohibeix a partir d’aquest cap de setmana fumar en quatre platges de la ciutat, és una prova pilot que impulsa l’Ajuntament. Les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella seran espais lliures de fum. En cas que la mesura tingui una bona rebuda dels banyistes, el govern municipal intentarà que augmenti el nombre de platges sense tabac.

L’Ajuntament ja ho va anunciar al febrer. Aquest dissabte comença la temporada alta de bany i, tot i que d’entrada no es podrà sancionar els usuaris que fumin, la Guàrdia Urbana sí que podria multar aquelles persones que no apaguin la cigarreta quan els hi demanin.

Ho ha explicat el regidor d’Emergència Climàtica, Eloi Badia: “La normativa actual no ens permet incorporar un règim sancionador en aquesta mesura. En ser una normativa de compliment obligat si un agent de l’autoritat es dirigeix a un usuari i aquest no li fa cas, sí que el podria multar”.

Tot i això, Badia ha apuntat que es farà molta pedagogia i que la idea és sancionar “el mínim possible”. Des del consistori asseguren que la mesura servirà per protegir la salut dels banyistes i per preservar el medi ambient.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “Prohibit fumar en quatre platges de Barcelona a partir d’aquest dissabte”

Deixa un comentari

Notícies més llegides