El Suprem s’oposa als indults dels dirigents del procés

El pronunciament, no vinculant per al govern espanyol, destaca la manca de penediment i rebutja també la mesura de gràcia parcial

Manuel Marchena, president de la sala segona del Suprem
Manuel Marchena, president de la sala segona del Suprem

El Tribunal Suprem s’ha pronunciat per unanimitat contra l’eventual concessió, per part del govern espanyol, de l’indult total o parcial als dirigents del procés condemnats per sedició, malversació i desobediència.

L’informe del Suprem, que inclou el parer també contrari de la Fiscalia i que no és vinculant per a l’executiu que presideix Pedro Sánchez, considera que els dotze condemnats no han posat de manifest “raons de justícia, equitat o utilitat pública” que justifiquin la concessió de l’indult.

Així mateix, el Suprem hi destaca que els dirigents del procés no han mostrat ni “el més feble indici de penediment”, i que no es va vulnerar el principi de proporcionalitat de les penes quan es va dictar sentència.

D’altra banda, addueix que els arguments que sostenen les peticions dels indults desenfoquen el sentit de la mesura de gràcia, ja que apunten a una responsabilitat penal col·lectiva i, a més, que consideren que el govern ha de corregir la resolució judicial.

El govern d’Espanya, amb els informes negatius del Suprem i la Fiscalia a la mà, té previst estudiar la concessió dels indults aquest estiu. Durant les darreres hores, el president Pedro Sánchez ha mostrat una aparent inclinació a indultar els dirigents del procés quan ha apostat reiteradament per “principis constitucionals” com la “concòrdia”, i ha rebutjat “la venjança”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

1 comentari a “El Suprem s’oposa als indults dels dirigents del procés”

Deixa un comentari

Notícies més llegides