Arran estrena la presidència d’Aragonès ocupant la seu d’ERC

L'organització juvenil de la CUP reclama que s'aturi un desnonament al barri barceloní del Poble Sec

Imatge de l'ocupació de la seu d'ERC difosa per Arran
Imatge de l'ocupació de la seu d'ERC difosa per Arran

Imatge de l'ocupació de la seu d'ERC, que oculta els rostres dels participants, difosa per Arran

Membres d’Arran han ocupat aquest dimarts la principal seu d’ERC, ubicada al carrer de Calàbria de Barcelona, per protestar per un desnonament que té lloc durant el matí al barri barceloní del Poble Sec.

L’organització juvenil independentista, que va ser una de les signants de la confluència que ha donat lloc a la candidatura presentada per la CUP enguany a les eleccions catalanes, ha assegurat que no abandonarà la seu d’ERC fins que s’aturi el desnonament del Bloc Llavors.

“On han quedat els discursets sobre transformació social i habitatge digne?”, ha interpel·lat Arran al flamant president de la Generalitat, Pere Aragonès. La portaveu d’Arran, Marina Gispert, ha acusat el president de la Generalitat d'”enganyar la gent amb discursos progres de transformació social” i d’estar “al costat dels interessos del capital”.

El Sindicat d’Habitatge del Raval i el Sindicat de Barri del Poble Sec han difós vídeos que mostren els moments de tensió que s’han viscut al Bloc Llavors quan diversos efectius dels Mossos d’Esquadra han procedit a executar el desnonament. Aquestes imatges mostren els mossos traient a la força persones que bloquejaven l’entrada a l’immoble i pujant les escales, on s’han trobat el pas barrat per diverses persones que han interposat un matalàs.

“Teníeu l’oportunitat de fer-ho bé complint l’acord de govern, però aquesta és l’actuació que defenseu”, s’ha queixat el Sindicat de Barri del Poble Sec, el missatge del qual, acompanyat de l’etiqueta #aragonesniñorata, ha redifós Arran.

L’intent de desnonament i la protesta tenen lloc després que la CUP, durant la sessió d’investidura de Aragonès, reiterés que retirarà el seu suport a el nou govern si no s’atura “la repressió” contra el moviment en defensa de l’habitatge i no es retira “la policia militaritzada dels desnonaments”, en referència als antiavalots, compromisos contrets per ERC en l’acord “de mínims” tancat setmanes enrere amb la CUP.

Els diputats de la CUP Dolors Sabater, Carles Riera, Eulàlia Reguant i Xavier Pellicer han participat en la concentració que vol impedir el desnonament del Bloc Llavors, la qual s’ha començat a formar de matinada.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides