‘El judici’ ha perdut la meitat dels espectadors que va tenir quan es va estrenar a TV3

El sisè dels vuit documentals que han costat 440.000 euros a la CCMA va tenir una audiència de menys de 200.000 seguidors

Presos independentistes a Lledoners, en una imatge de la sèrie 'El judici', de Mediapro

El sisè capítol d’El judici, que s’emet la nit dels diumenges a TV3, va tenir 191.000 espectadors segons l’empresa Kantar Media que fa els controls d’audiència per encàrrec de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). El primer dels capítols d’aquesta sèrie de Mediapro, en la qual el seu directiu Jaume Roures hi figura com a productor executiu, en va tenir 407.000. És a dir, en sis setmanes n’ha perdut la meitat. L’audiència d’El judici en la seva franja horària ha caigut del 16,3% al 9,4%.

Dels 407.000 espectadors inicials el dia de l’estrena -el 18 d’abril- es va passar a 273.000 la setmana següent. Entre el quart i el cinquè capítol, van deixar de veure la sèrie 25.000 persones. I entre el cinquè i el sisè aquesta xifra encara va baixar en 23.000 espectadors més. El darrer episodi, titulat Rebel·lió o res, s’emetrà aquest diumenge 30 de maig. Caldrà veure si el descens d’audiència encara s’agreuja.

La serie de Mediapro ha costat 440.000 euros a la CCMA, tot i que la publicació d’una conversa telefònica intervinguda judicialment va descobrir que Tatxo Benet, directiu d’aquesta productora, pretenia vendre-la per 800.000 euros a TV3. El director del canal, Vicent Sanchis, defensava que no tenia els 800.000 euros que Benet li demanava i, finalment, va acabar trobant-ne més de la meitat, davant les queixes del sector de les empreses de producció audiovisual que van denunciar el tracte de favor a Mediapro.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, va evitar en un ple del Parlament respondre si aquests 440.000 euros han sortit del fons covid. Davant d’una pregunta directa formulada per la diputada socialista Beatriz Silva, es va limitar a dir que els mitjans públics es fonamenten en la “independència, la professionalitat i la pluralitat” i que no és competència seva ni de l’executiu “decidir la programació de TV3 i Catalunya Ràdio ni controlar el contingut dels seus programes”. És a dir, no va contestar.

La sèrie inclou les opinions de 38 persones amb posicions favorables als condemnats pel procés independentista i de tres que són crítiques amb la seva actuació. Per cada veu propera a la tesi de l’acusació n’hi ha tretze favorables a la dels condemnats.

(Visited 652 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari