Aragonès es vol reunir amb Sánchez abans de l’estiu i reactivar el diàleg

El nou president de la Generalitat impulsarà l'acord per l'autodeterminació i l'amnistia abans de la taula de diàleg

El 132è president de la Generalitat està decidit a reobrir les vies de comunicació amb el govern espanyol com més aviat millor. Pere Aragonès explica en una entrevista a RAC1 que té la intenció de reunir-se amb Pedro Sánchez abans que es reprengui la taula de diàleg, si pot ser abans de l’estiu, millor. Tots dos han intercanviat missatges i parlaran per telèfon aquesta setmana per tal de fixar les prioritats d’un i altre.

Aragonès diu que “vol forçar l’Estat a la negociació” i que posarà sobre la taula l’amnistia i l’autodeterminació, amb un referèndum que pregunti sobre la independència. No descarta cap altra via, tampoc la unilateral, per bé que insisteix que la seva és la via escocesa.

Pel que fa a la concessió dels indults, assegura que serà el primer que se n’alegrarà pels presos i les famílies, però que no són la solució. A més, lamenta que moltes vegades se’n parla i l’únic que s’aconsegueix és fer més gran el seu dolor.

El nou president ha evitat confirmar cap dels noms dels consellers que s’han publicat les últimes setmanes. Diu que encara s’estan acabant de concretar i que es faran públics aquest dimarts. Una vegada s’hagin notificat, Aragonès s’hi vol reunir individualment per abordar les principals qüestions de cada departament.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides