Josep Rius també es descarta i no formarà part del govern d’Aragonès

El vicepresident de Junts se suma a Artadi i es manté al marge, com també han fet altres membres del partit

Josep Rius, vicepresident de Junts, home de confiança de l’expresident Carles Puigdemont, i un dels negociadors de l’acord amb ERC, ha decidit mantenir-se al marge de Consell Executiu i rebutjar l’oferta per ocupar tant la Vicepresidència com la conselleria d’Afers Exteriors, segons assenyala La Vanguardia.

Rius segueix així els passos d’Elsa Artadi, que dimecres passat va comunicar a Jordi Sànchez la seva decisió de no participar de la Generalitat, el que va obrir un debat intern sobre qui era la persona adequada per ocupar, d’una banda la vicepresidència i, de l’altra, la conselleria d’Economia, en aquest últim cas l’elegit sembla que serà Jaume Giró, ex de La Caixa.

Rius va comunicar ahir tant a Sànchez com la presidenta de Parlament, Laura Borràs, i a Puigdemont la seva decisió de no acceptar cap dels càrrecs proposats. Segons fonts de la formació, Rius pretén continuar reforçant Junts des de la vicepresidència del partit i seguir treballant, des de la discreció, per donar continuïtat al procés independentista i resoldre el conflicte polític català.

En paral·lel a la proposta que va rebre Rius per la vicepresidència, altres persones com la diputada per Tarragona Teresa Pallarès van ser temptejades per ocupar la conselleria d’Economia, tot i que també va rebutjar l’oferta. D’altra banda, tot i no haver rebut cap oferta formal, un altre que ha manifestat no voler formar part del nou govern és el diputat Joan Canadell.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides