Carles Vilarrubí afronta una condemna de cinc anys de presó i multes per 300.000 euros

La Fiscalia Anticorrupció detalla les penes que demana als empresaris que van participar en la trama de corrupció dels Pujol

Carles Vilarrubí
Carles Vilarrubí

La Fiscalia Anticorrupció ha fet pública la seva petició de condemnes per a tots els imputats en el cas Pujol. Com ja és conegut, el ministeri públic demana 29 anys de presó al fill primogènit del president de la Generalitat, Jordi Pujol júnior, 14 anys pel seu germà Josep, nou anys pel patriarca de la família i vuit anys per la resta de membres, amb l’exclusió de Marta Ferrusola, a causa de la malaltia senil que pateix.

Però en la mateixa informativa també es donen detalls de les condemnes que la Fiscalia Anticorrupció proposa pels deu empresaris que van col·laborar i es van beneficiar de les martingales corruptes del clan Pujol. Per a cadascun d’ells, se’ls demanen cinc anys de presó pels delictes de blanqueig de diners i falsedat en document mercantil.

D’entre aquests deu empresaris encausats destaca Carles Vilarrubí, home de la màxima confiança dels Pujol, fins que va trencar abruptament amb Jordi Pujol júnior. Casat amb Sol Daurella, la presidenta de l’imperi Coca Cola a Europa, Carles Vilarrubí ha mogut cels i terra per intentar ser exclòs d’aquest sumari, ja que considera que està en joc la seva reputació entre la jet set elitista amb la qual es relaciona.

Però, finalment, l’Audiència Nacional i la Fiscalia Anticorrupció no s’han deixat impressionar per les ínfules d’aquest empresari, un dels màxims exponents del sector negocis de Convergència, que haurà de seure al banc dels acusats quan se celebri la vista oral de la causa. A més dels 5 anys de presó, a Carles Vilarrubí se li demana que pagui dues multes per un valor aproximat de 300.000 euros.

No és el que surt més mal parat. A l’empresari Luis Delso, per exemple, a part dels 5 anys de presó, la Fiscalia Anticorrupció li demana una sanció de 47,9 milions d’euros. El segueixen, en ordre d’importància de les multes:

· L’andorrà Francesc Robert, amb 10 milions d’euros

· El mexicà Bernardo Domínguez, amb 7 milions d’euros

· Josep Cornadó, 3,6 milions d’euros

· Alejandro Guerrero, 2,8 milions d’euros

· Jorge Barrigón, amb 800.000 euros

· Gustavo Buesa, amb 389.894 euros

· Carles Sumarroca, amb 281.444 euros

· Josep Mayola, amb 219.684 euros

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides