La Fiscalia demana 9 anys de presó per a l’expresident Pujol i 29 per al seu primogènit

La causa contra Marta Ferrusola s'arxiva i els altres fills del matrimoni afronten penes de 8 a 14 anys

Jordi Pujol
Jordi Pujol

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat una condemna de nou anys de presó per a l’expresident de la Generalitat Jordi Pujol pels delictes d’associació il·lícita i blanqueig de capitals, ja que el responsabilitza d’haver “teixit una xarxa de clientelisme” des de la seva posició política per “repartir-se quantiosos beneficis” amb empresaris afins a Convergència.

Pel que fa als fills de l’expresident, la Fiscalia ha demanat una pena de 29 anys de presó per al primogènit, Jordi Pujol Ferrusola, a qui acusa dels mateixos delictes que al seu pare i també de falsificació en document mercantil i cinc delictes contra Hisenda.

Així mateix, sol·licita condemnes de 14 anys per a Josep Pujol Ferrusola i de vuit anys per als altres fills: Pere, Mireia, Marta, Oriol i Oleguer. L’escrit d’acusació considera que van usar operacions de blanqueig “sistemàtiques” per amagar grans sumes econòmiques a Hisenda.

Quant a la resta d’acusats, destaca la petició de pena de 17 anys per a Mercè Gironès, exparella de Jordi Pujol Ferrusola. La Fiscalia també acusa Carles Vilarrubí, Gustavo Buesa, Luis Delso, Josep Mayola, Josep Cornadó i Carles Sumarroca Claverol, entre altres empresaris.

Marta Ferrusola, fora del judici
L’escrit d’acusació presentat pel Ministeri Públic s’ha conegut aquest divendres poc després que el jutge instructor Santiago Pedraz, que va rebre el cas Pujol després que José de la Mata deixés l’Audiència Nacional, arxivés la causa contra Marta Ferrusola, esposa de Jordi Pujol i també processada, per motius de salut. L’advocat de Ferrusola va al·legar demència sobrevinguda i l’informe d’una metge forense ha convençut tant la Fiscalia com el jutge Pedraz.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides