Segon ultimàtum d’ERC a Junts

Sabrià avisa que exploraran "altres possibilitats" si no tanquen un acord abans del dia 20

Entrevista a Sabrià, a TV3
Entrevista a Sabrià, a TV3

El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha avisat a Junts que exploraran “altres possibilitats” per governar si aquests dos partits, immersos en negociacions des de fa setmanes, no tanquen un acord de govern abans del 20 de maig.

Sabrià ha reiterat, en declaracions a TV3, que ERC té com a prioritat formar un govern de coalició amb Junts, però el seu advertiment va en la línia del primer ultimàtum a Junts, amb el qual els republicans van plantejar que explorarien la possibilitat de governar en solitari si no assolien un acord abans de l’1 de maig.

Aquesta setmana, la formació que lidera Oriol Junqueras va assegurar, per boca de Marta Vilalta, que havia descartat la idea de governar en solitari després de percebre un canvi de tendència en Junts, i havia assegurat que les converses entre els dos principals partits de l’independentista havien arribat a un punt d’inflexió.

Vilalta, de fet, va aixecar expectatives sobre un principi d’acord en qüestió de dies o hores que la dirigent i portaveu de Junts, Elsa Artadi, va desinflar.

Ara, Sabrià ha indicat que no volen arribar a la recta final del termini per formar govern sense haver tancat l’acord i que “s’hauria de poder” desvincular el paper del Consell per la República, un punt de discòrdia principal, de l’acord d’investidura per fer president Pere Aragonès.

El termini per evitar la convocatòria automàtica d’eleccions s’exhaureix el 26 de maig.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.