La UE també abordarà l’alliberament de patents de vacunes anticovid

Espanya es mostra favorable a la mesura, en la línia anunciada pels Estats Units

Ursula von der Leyen
Ursula von der Leyen

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha declarat aquest dijous que la Unió Europea està preparada per abordar la proposta del president dels Estats Units, Joe Biden, sobre l’alliberament temporal de les patents de les vacunes contra la covid-19.

Von der Leyen ha especificat que la UE discutirà sobre com el fet d’aixecar la protecció de la propietat intel·lectual que afecta aquestes vacunes pot ajudar a impulsar la vacunació. De moment, però, ha afegit que en el curt termini fan una crida als estats membres de la unió perquè permetin l’explotació de les vacunes i evitin mesures que compliquin les cadenes de subministrament.

Per la seva part, el govern d’Espanya s’ha mostrat favorable a la suspensió de les patents de les vacunes contra la covid-19 i al fet d’alliberar-les temporalment perquè s’acceleri la immunització. La vicepresidenta primera del govern d’Espanya, Carmen Calvo, i la vicepresidenta tercera, Yolanda Díaz, han elogiat la mesura excepcional promoguda per l’administració Biden.

Per bé que la ministra de Sanitat, Carolina Darias, va expressar fa dos mesos que el govern no era partidari de reformar el sistema de patents, Calvo ha assegurat ara que el parer de l’executiu havia canviat, quan ha afirmat que el president Pedro Sánchez va plantejar l’alliberament de les patents a la recent Cimera Iberoamericana celebrada a Andorra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides