Quins camins prenen els col·laboradors de Manuel Valls?

Eva Parera i Manuel Valls
Eva Parera i Manuel Valls

Manuel Valls té decidit tornar a la política francesa, però encara segueix sent regidor a l’Ajuntament de Barcelona. Per això, encapçala una negociació per no deixar abandonats els seus principals col·laboradors. La seva relació amb Ciutadans, la formació per la qual va liderar la candidatura el 2019, és nul·la. A més, és un partit en descomposició i Valls i els seus no s’hi volen  lligar. Fins i tot, alguns dels seus regidors ja expliquen que han trobat feina fora de la política.

A hores d’ara hi ha dues formacions que es disputen acollir els col·laboradors més estrets de Valls: el PP i el PSC. Del primer ja en forma part, formalment com independent, Eva Parera, que compagina l’acta de diputada al Parlament amb el seient de regidora. La mateixa Parera ha deixat clar que unificarà els seus missatges, per la qual cosa el PP guanya de resquitllada una regidora a Barcelona, per més que no ho sigui formalment, de moment. Seguint les passes de Parera, marxarien al Partit Popular els seus col·laboradors a l’Ajuntament.

Per altra part, estrets col·laboradors de Valls estarien negociant amb els socialistes incorporar-se al partit que el mateix Valls va dir que havia votat el passat 14 de febrer. A més, alguns d’aquests ja havien militat al PSC. Malgrat això, el PSC no els asseguraria un futur polític, però sí que mantindria aquests assessors de Valls a l’Ajuntament de Barcelona entre les seves files fins a acabar la legislatura.

Falta per veure si Valls acaba el mandat el 2023 o si deixa l’acta de regidor abans. Cal tenir en compte les eleccions presidencials a França, on Emmanuel Macron pot tenir de rival Marine Le Pen. Valls s’inclouria entre els suports de Macron per fer un front demòcrata contra la ultradreta.

(Visited 436 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari