Els presos del procés tenen cinc dies per pronunciar-se sobre els indults

Jordi Cuixart ja ha respost que rebutja l'indult, al·legant: "Què s'han cregut? No accepto cap humiliació"

Judici a l'1-O al Tribunal Suprem
Judici a l'1-O al Tribunal Suprem

El Suprem dona cinc dies als líders independentistes condemnats pel procés perquè al·leguin sobre les peticions d’indult que s’han fet a favor seu. El tribunal té previst fer públics els seus informes aquest mes de maig.

Un cop recollides les al·legacions, només faltarà el dictamen del Tribunal Suprem per tramitar tot l’expedient a la Moncloa, que és qui acabarà decidint sobre si dona o no els indults. Un cop decidit, i en el cas que el govern espanyol concedeixi el perdó als condemnats pel procés, l’últim tràmit es fa a la Zarzuela. El rei és qui finalment signa els indults a petició de l’executiu.

En dotze providències de contingut similar, una per cada un dels condemnats, s’acorda donar aquesta audiència als presos independentistes, ja que la sol·licitud d’indult està promoguda per terceres persones i institucions.

La primera resposta a la proposta del Suprem l’ha fet el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, que rebutja l’indult. Així ho ha fet saber la seva defensa en un escrit presentat al Suprem. D’altra banda, Cuixart ha escrit a Twitter: “Què s’han cregut? No acceptarem cap humiliació. Ni penediment, ni indult. Ho hem dit al Suprem, al carrer i arreu del món: la defensa de la democràcia no admet xantatges. Ho tornarem a fer! Visca Catalunya lliure!”.

D’altra banda, Òmnium Cultural no creu que el govern espanyol tingui interès ni voluntat de concedir els indults als presos. Així ho ha afirmat aquest dimecres el vicepresident de l’entitat cultural, Marcel Mauri, en una atenció als mitjans després que el Suprem hagi donat als presos el termini de cinc dies perquè expressin la seva opinió sobre els indults que la Moncloa té sobre la taula.

Facebook
Twitter
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.