Salut començarà a vacunar dilluns que ve la població de 50 a 59 anys

Argimon assegura que retardar la segona dosi permetria vacunar cinc milions de persones fins al juliol

El Departament de Salut començarà a vacunar a partir de dilluns que ve, 10 de maig, la població de 50 a 59 anys, tot i que ja s’està vacunant en algun indret aquesta setmana. Així ho ha anunciat aquest dimarts en roda de premsa el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. Les persones rebran l’avís des del seu Centre d’Atenció Primària i també es podran apuntar per rebre la vacuna a través de la pàgina web de Salut.

Com que la d’AstraZeneca està limitada a la franja d’entre 60 i 69 anys, la vacunació s’haurà de limitar a les altres. Ara bé, com que el departament no disposa de previsions d’entrega de Janssen i, a més, el Ministeri prioritza utilitzar-la en majors de 70 anys, de moment es farà amb els vaccins de Pfizer i Moderna.

D’altra banda, Argimon ha dit que allargar l’interval entre les dosis de la vacuna, com reclama Salut des de fa setmanes i un grup d’experts ha demanat avui, permetria tenir 5 milions de catalans vacunats amb una primera dosi el 15 de juliol. Argimon ha explicat que aquests càlculs estan fets amb les dosis que es preveu que arribin de Pfizer.

Argimon ha reclamat al Ministeri de Sanitat que “reconsideri” la decisió de no permetre allargar aquest interval per tal d’aconseguir la protecció d’aquests 5 milions de persones. Això permetria assolir “una certa immunitat de grup”, a més a més de reduir la infecció greu i la mortalitat. També “implica una recuperació emocional, social i econòmica”, ha afegit Argimon.

Si no es canvia el criteri, a 15 de juliol hi haurà tres milions de persones amb una primera dosi i només 1,5 milions amb la pauta completa. Es podrà arribar només a la cobertura de persones de 45 anys o més, segons indica Salut.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.