Per què es queixen destacats independentistes dels ‘Telenotícies’ de TV3?

Lluís Llach
Lluís Llach

Assenyalat sobretot pels partits no independentistes -en particular, per Ciutadans- durant els anys del procés, el periodisme que es fa a TV3 es troba alhora des de fa temps, com la cadena mateixa en general, en el centre de la disputa entre ERC i Junts per l’hegemonia de l’espai polític independentista.

En aquest context, està rebent les crítiques més dures de figures afins a l’expresident Carles Puigdemont, com el politòleg madrileny Ramón Cotarelo, el qual ha denunciat durant mesos que un suposat veto d’ERC li barrava el pas al mitjans públics catalans, i va tractar de feixista el presentador del Més 324, Xavier Grasset.

Darrerament, la cobertura informativa dels Telenotícies de TV3 ha estat assenyalada per l’exdiputat de Junts pel Sí i cantautor Lluís Llach i per Josep Lluís Alay, el responsable de l’oficina de Puigdemont.

Llach, que ja havia lamentat abans la cobertura que havia trobat Vox a TV3, ha manifestat aquest diumenge: “Es pot dir que alguns Telenotícies de TV3 foten pena?”. El comentari, que Llach no ha especificat per qui motiu concret el publicava, ha obtingut una cataracta de reaccions en la mateixa línia, amb queixes diverses contra la cadena.

Posteriorment, l’exdiputat ha reaccionat a un comentari amb què Josep Maria Mainat ha preguntat “Quan és que votem lo de Madrid”?, responent: “Ho dirà TV3, estigues atent”. Llach, a més, ha comentat escrivint diversos interrogants -“????”- sobre una informació que afirma que “el FAQs punxa”, ja que va obtenir un 11,7% de share, i Sábado Deluxe, de Telecinco, un 17,1%.

Per la seva part, Josep Lluís Alay ha piulat irònicament: “Hola, TV3, a quin col·legi electoral votem el 4 de maig? També tindrem toros avui?”. El cap de l’oficina de Puigdemont, en la mateixa línia que Llach i Mainat, lamenta que la televisió pública catalana “segueix amb Madrid, Madrid i Madrid”. “En mans de qui està la nostra televisió?“, ha plantejat també aquest cap de setmana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides