L’Audiència de Barcelona estudia si Junts ha de pagar pel cas Palau

Estima la petició de la Fundació Orfeó i l'Associació Orfeó per determinar si la formació de Puigdemont és successora de Convergència

Carles Puigdemont i Artur Mas en una reunió del Consell Nacional del PDECat
Carles Puigdemont i Artur Mas en una reunió del Consell Nacional del PDECat

L’Audiència de Barcelona ha obert una peça separada en el tràmit d’execució de la sentència del cas Palau per determinar si Junts per Catalunya i el PDECat són partits successors de Convergència i, per tant, si han d’afrontar el pagament dels 3 milions d’euros en concepte de responsabilitat civil que no ha pagat la formació nacionalista que van liderar els expresidents Jordi Pujol i Artur Mas.

Convergència, condemnada en ferm fa un any per haver cobrat a través del Palau de la Música 6,6 milions d’euros en comissions il·legals de la constructora Ferrovial, va haver de lliurar seus embargades valorades només en 3,6 milions d’euros quan va ser condemnada, i la Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música i l’Associació Orfeó Català van sol·licitar que s’exigís al PDECat i a JxCat l’import restant.

Ara, l’Audiència de Barcelona ha estimat la petició i haurà de determinar qui es pot considerar successor de Convergència. Els magistrats, segons destaca Europa Press, han assenyalat en la interlocutòria coneguda aquest dimarts que Convergència va presentar un concurs voluntari de creditors el 30 de març del 2020 i que no disposa de més patrimoni que es pugui embargar.

A més, el Jutjat Mercantil número 9 de Barcelona va interposar un conflicte de competències amb l’Audiència de Barcelona sobre els béns embargats a Convergència, que podria tenir com a desenllaç la preferència dels creditors del concurs. El Tribunal Suprem encara l’ha de resoldre.

Tant el PDECat com Junts han rebut la comunicació sobre la peça separada de l’execució de la sentència del cas Palau i tenen quinze dies per presentar al·legacions.

(Visited 76 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari