A partir del 9 de maig no hi haurà toc de queda nocturn a Catalunya

Budó avança que el govern català prepara una reforma legislativa per si empitjoren les dades de la covid

La consellera de la Presidència i portaveu de l’executiu català, Meritxell Budó, ha anunciat que a partir del 9 de maig quan quedi sense efecte l’estat d’alarma i si les dades de la covid-19 segueixen millorant, Catalunya no hauria d’aplicar “mesures addicionals”. Amb la qual cosa, de les paraules de la consellera Budó es desprèn que a partir de dilluns de la setmana vinent no hi haurà toc de queda nocturn a Catalunya.

La consellera Budó, que ha fet aquestes declaracions a RTVE, també ha anunciat que el govern de la Generalitat prepara una reforma de la Llei de Salut Pública per decretar noves restriccions si les dades de la covid-19 empitjoren. La responsable de Presidència ha reconegut que a hores d’ara el govern català no té competències per aplicar mesures com un toc de queda o restriccions de mobilitat.

En aquest sentit, la consellera Budó ha afirmat que l’executiu català està en contacte amb el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) per garantir-se la màxima cobertura legal en qualsevol de les futures restriccions, que ha qualificat de “molt hipotètiques”, en el cas que les dades epidemiològiques tornessin a empitjorar.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides