Els sindicats aprofiten l’1 de maig per criticar l’independentisme per la falta de Govern

També reivindiquen la derogació de la reforma laboral, pensions dignes i la pujada del salari mínim

Els sindicats majoritaris a Catalunya, UGT i CCOO, s’han mobilitzat aquest dissabte 1 de Maig per la derogació de la reforma laboral, la implantació d’un “sistema de pensions dignes”, la pujada del salari mínim interprofessional (SMI) i la formació d’un Govern estable. La crida a formar un Executiu com més aviat millor ha estat un missatge que han compartit els secretaris generals dels sindicats, Javier Pacheco i Camil Ros, que han llançat dures crítiques per la tardança.

Sota el lema ‘El país està en deute amb la classe treballadora’ i després d’un any sense poder celebrar les tradicionals manifestacions, per al Dia del Treballador UGT i CCOO han convocat manifestacions “estàtiques” entre les 11 i les 12 a Barcelona, Girona, Tarragona, Lleida, Tortosa i Igualada.

“Que deixin de parlar del Consell per la República i es posin d’acord”, ha afirmat Ros en nom de la UGT. “Les urnes han parlat i han de donar-li resposta a la ciutadania. És inacceptable que després de més de 80 dies les eleccions no tinguem Govern”, ha afegit Pacheco, de CCOO.

L’augment de processos d’acomiadament col·lectiu a la banca i a la indústria i la petició als governs a actuar per assegurar que la recuperació econòmica “no deixi ningú enrere” han centrat els discursos dels sindicalistes.

Així, els sindicats han alertat del procés de desindustrialització que està vivint Catalunya en els últims anys. I han culpat al Govern per la seva “passivitat” i “absència” per revertir el tancament de fàbriques com Nissan, Bosch, Saint Gobain o ET Connectivity. “El Govern ha estat desaparegut durant aquests últims quatre anys i ha desaprofitat el mecanisme del Pacte Nacional per a la Indústria”, han denunciat.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari