Baixa la pressió hospitalària a Catalunya però la pandèmia continua creixent

Les UCI segueixen en situació crítica malgrat un descens de 3 pacients

Personal sanitari fent la prova de la covid 19

El coronavirus no frena la seva expansió a Catalunya malgrat un descens de pacients als hospitals (-42) i a les UCI (-3). En aquest sentit, i segons les dades facilitades aquest dimarts pel Departament de Salut, actualment romanen ingressats 1.630 malalts, dels quals 501 es troben a les unitats de crítics. La situació a les UCI, tot i la baixada, és alarmant, ja que el govern català considera que a partir dels 500 pacients hospitalitzats el sistema sanitari entra en risc de col·lapse.

Pel que fa als indicadors de la pandèmia, la velocitat de contagi del virus es troba a 1,02 després d’haver sumat una centèsima en les últimes hores. Això vol dir que, de mitjana, 100 persones en contagien a 102 i que el coronavirus continua en fase d’expansió (perquè es troba per sobre d’1).

També s’ha vist incrementat el risc de rebrot (mesura el creixement potencial de l’epidèmia), que ha pujat un punt i s’ha situat en els 282.

D’altra banda, en les últimes hores s’han notificat 1.437 casos i 23 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comunicat 643.714 contagis i 21.812 morts.

(Visited 55 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari