Arxivada una causa contra mossos que es van enfrontar a guàrdies civils l’1-O

El jutge conclou que, a Sant Joan de Vilatorrada, es va produir un "mínim forcejament" que no constitueix delicte

Càrrega de la Guàrdia Civil a l'IES Quercus
Càrrega de la Guàrdia Civil a l'IES Quercus

El Jutjat número 2 de Manresa ha arxivat la causa contra agents dels Mossos d’Esquadra que van interposar-se en el camí d’efectius de la Guàrdia Civil durant el desplegament policial per impedir la votació de l’1-O a l’IES Quercus de Sant Joan de Vilatorrada, avança Vozpópuli.

El jutge ha conclòs, a partir de vídeos, que va tractar-se “únicament” d’un intercanvi de “paraules o retrets amb els comandaments” de la Guàrdia Civil, “així com un mínim forcejament que no pot considerar-se de suficient entitat”, segons el contingut de la interlocutòria que recull el mateix diari digital.

El titular el Jutjat 2 de Manresa afirma, a més, que no pot apreciar-se que es produís cap mena d’ús de la força o d’agressió, ni que hi hagués una “resistència d’entitat important”, per la qual cosa descarta que es pugui atribuir als agents dels Mossos delictes de desobediència o de resistència a l’autoritat.

De fet, indica que els antiavalots no es van detenir davant dels mossos i que els mossos no van aplicar prou força per impedir-los que avancessin.

D’altra banda, pel que fa a un tinent de la Guàrdia Civil responsable de l’operatiu, a qui s’investigava per la presumpta comissió d’un delicte de lesions, el jutge ha arxivat el cas perquè no considera que hi hagi evidències que aquest comandament intervingués directament en cap agressió concreta de les denunciades per votants de l’1-O.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.