El coronavirus torna a estar en fase d’expansió a Catalunya

Les UCI catalanes agreugen la seva situació crítica amb la suma de dos nous pacients en les últimes hores

Coronavirus

Tots els indicadors de la pandèmia han empitjorat aquest dilluns a Catalunya coincidint amb l’aixecament del confinament comarcal. En aquest sentit, i segons les dades facilitades pel Departament de Salut, la velocitat de contagi del virus s’ha tornat a situar per sobre d’1 (1,01), fet que indica que el coronavirus es troba en fase d’expansió. Això vol dir que una mitjana de 100 persones en contagien a 101.

També s’ha vist incrementat el risc de rebrot (mesura el creixement potencial de l’epidèmia), que ha pujat un punt i s’ha situat en els 281.

Així mateix, Salut ha comunicat un augment de pacients amb covid-19 als hospitals (+54) i a les UCI (+2). Actualment romanen ingressats 1.672 malalts, dels quals 504 romanen a les unitats de crítics. Les xifres a les UCI són alarmants, ja que a partir dels 500 pacients hospitalitzats el govern català considera que es posa en risc de col·lapse el sistema sanitari.

D’altra banda, en les últimes hores s’han notificat 974 casos i 23 defuncions. Des de l’inici de la pandèmia, s’han comunicat 642.277 contagis i 21.789 morts.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides