Què amaga Oriol Amat en el seu currículum com a candidat a rector de la UPF?

Que va ser diputat de Junts pel Sí entre els anys 2015 i 2017. Va ocupar el número 7 de la llista per Barcelona de la candidatura conjunta d’ERC i PDeCAT. Hi va participar com a independent darrera de Raül Romeva, Carme Forcadell, Muriel Casals, Artur Mas, Oriol Junqueras i Eduardo Reyes. Romeva va dir d’ell que representava “el rigor acadèmic” de la candidatura.

Oriol Amat serà el nou rector de la Universitat Pompeu Fabra perquè encapçala l’única candidatura que es presenta en aquestes eleccions. Al seu currículum, però, no hi consta el seu pas per la política. Ho ha esborrat de tots els seus perfils biogràfics. Només al seu blog personal hi figura que va ser diputat al Parlament entre els anys 2015 i 2017, però no detalla que fos en les files de Junts pel Sí. El seu pas per la cambra parlamentària catalana va quedar marcat per les intervencions que va fer a la comissió que debatia la llei sobre la Renda Garantida de Ciutadania. S’hi va mostrar obertament en contra i va arribar a dir que una prestació d’aquest tipus era inviable pel seu cost i que promouria a vagància i que molta gent volgués viure sense treballar. Finalment, però, la va votar com la resta de diputats del Parlament.

“Sempre he tingut vocació de servei públic, i crec que la meva experiència en altres institucions també m’aporta una visió i uns coneixements que em seran molt útils en l’exercici del càrrec”, afirma en la carta que va enviar a “la comunitat universitària” el dia de Sant Jordi. La votació que confirmarà la seva elecció com a rector de la UPF serà electrònica i es farà entre els dies 3 i 5 de maig.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

NOTES ESPECIALS

Notícies més llegides