ERC i Junts pacten crear 5 espais de coordinació per tota la legislatura

S'ha celebrat també la primera reunió sectorial, a on s'han abordat temes de benestar social

Pere Aragonès amb Jordi Sànchez
Pere Aragonès amb Jordi Sànchez

Els equips negociadors d’ERC i JxCat han celebrat aquest dijous més reunions. En una d’aquestes, s’ha encarrilat la creació de cinc espais de coordinació per tota la legislatura per evitar les crisis de l’executiu anterior. Es formaran diversos grups per arranjar la coordinació política i institucional a diferents nivells.

Un dels grups serà una direcció política, que es reunirà de manera excepcional. Una segona comissió abordarà l’acció al Parlament. En un tercer àmbit es formarà un espai amb actors del Govern, partits i la pròpia cambra per reunir-se cada 15 dies. Un quart grup debatrà l’acció dels grups parlamentaris, i un cinquè espai mantindrà altres àmbits de debat encara per definir.

Junts hauria fet aquesta proposta a ERC, i ara els republicans n’han de concretar el retorn. Des de l’equip dels republicans s’ha explicat que els sembla bé l’estructura d’aquests cinc espais de coordinació, de manera que es dona pràcticament per assolit l’acord. Es tractaria, doncs, de la primera carpeta tancada dels dos equips negociadors.

D’altra banda, avui, per primera vegada, s’han engegat els grups de treball, que pilotaran sobre tres eixos: social, econòmic i institucional. Les converses s’han centrat avui en la carpeta social i també s’han abordat temes de salut, benestar social i cultura. Hi han participat les diputades Laura Vilagrà (ERC) i Elsa Artadi (JxCat), així com diversos experts, entre els quals el secretari general del departament de Salut, Marc Ramentol.

Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides

 

Desactiva tu adbloker en nuestra web para disfrutar el contenido

  1. Pulsa el icono del adblocker
  2. Selecciona “No actuar en páginas de este sitio web” (o similar). También puedes pulsar el botón “Activado para este sitio” o “Pausar adblocker”.
  3. Pulsa el botón refrescar de tu navegador para ver el contenido completo.