El PSC no és partidari de castigar Vox al Parlament

L’entrada dels ultradretans de Vox al Parlament va despertar una alarma que semblava molt compartida entre els partits d’esquerres i els independentistes. De fet, només Cs i el PPC es van quedar fora de les primeres protestes conjuntes contra Vox i del pacte que van signar per arraconar l’extrema dreta.

Però els dies i les setmanes han passat, i més enllà del pur simbolisme, el PSC comença a canviar de parer. Sense mostrar el seu suport explícit ni compartir en cap moment els seus plantejaments, davant la possibilitat de maniobrar amb la resta de partits per deixar la ultradreta sense el senador per representació parlamentària que li pertocaria, els socialistes s’han desmarcat de la iniciativa i defensen que si Vox ha de tenir un senador “perquè el resultat electoral l’hi atorga”, la resta “no poden saltar-se la llei”. “A més, és que hi ha més de 200.000 catalans que els han votat i mereixen tot el nostre respecte”, va arribar a dir la portaveu del grup del PSC, Alícia Romero.

Amb aquest panorama, la resta de partits d’esquerres i independentistes van carregar contra els socialistes i van tirar pel dret amb altres iniciatives sense el PSC, cosa que va provocar que el partit que lidera Salvador Illa denunciés que tot era part d’una estratègia de la CUP per fer-lo fora del pacte antifeixista compartit.

(Visited 88 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari