Illa a Aragonès: “El normal seria que fes un pas al costat”

El candidat socialista defensa que la “fórmula idònia” seria un govern amb els comuns i descarta investir al presidenciable d’ERC

Salvador Illa
Salvador Illa

El candidat socialista a la presidència de la Generalitat, Salvador Illa, ha assegurat aquest dimecres que es veu amb opcions de ser president de Catalunya perquè el presidenciable d’ERC, Pere Aragonès, porta dues investidures fallides: “Veient que ell no ho aconsegueix, el normal seria que fes un pas al costat i recolzi i deixi governar a qui va guanyar”.

En una entrevista a elDiario.es, Illa ha descartat permetre la investidura d’Aragonès per evitar una eventual repetició electoral: “El que ha de fer Aragonès és permetre que jo sigui investit perquè vaig ser jo qui va guanyar les eleccions.”

Així mateix, el líder socialista ha emfatitzat que la via independentista està “morta” i en un “carreró sense sortida”. Per aquest motiu, ha dit que, front la majoria independentista, només hi ha l’opció d’una majoria d’esquerres que, segons ell, “és la que hauria d’acabar imposant-se per obrir una nova etapa que jo em veig amb força per liderar”. En aquest sentit, ha subratllat que inclou ERC dins aquesta opció perquè “ells s’autodefineixen d’esquerres”. Tot i això, ha volgut deixar clar que la fórmula d’executiu que voldria és del PSC amb els comuns perquè és la “idònia en aquests moments”.

A més, ha demanat, un cop més, poder presentar-se com a candidat en un debat d’investidura: “El que reclamo és que a qui ha guanyat les eleccions se li permeti intentar una investidura. Una cosa tan senzilla com això.”

D’altra banda, Illa no s’ha definit sobre la possibilitat que el govern central indulti als dirigents independentistes presos: “El que he dit és que el Govern té l’obligació de tramitar els indults, cosa que està fent, i fins que no estiguin tots els informes preceptius no em pronunciaré”.

Preguntat per si tenir líders polítics a la presó dificulta el seu propòsit de passar pàgina, el candidat socialista ha dit que “el que complica és que no es respectés l’Estat de Dret”.

Sobre la situació judicial de Carles Puigdemont, Illa ha assegurat que “tocaria extradir-lo” perquè “tot el món ha de rendir comptes de les accions que decideix dur a terme”.

(Visited 121 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari